ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ТРЕНІНГУ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ МАГІСТЕРСЬКОГО РІВНЯ ОСВІТИ
DOI:
https://doi.org/10.31471/2409-0948-2022-1(25)-199-208Ключові слова:
тренінг, здобувач другого магістерського рівня, освітній процес, експериментальне дослідженняАнотація
На сьогодні питання дослідження результативності тренінгу у фаховій підготовці здобувачів другого магістерського рівня визнано одним із найбільш важливих, що розглядає світова економічна спільнота. Особливої актуальності наукове опрацювання цієї проблематики набуває у контексті пошуку шляхів її модернізації та реформування.
Мета – дослідити результативність використання тренінгів у фаховій підготовці для здобувачів другого магістерського рівня. Для досягнення поставленої мети у статті використано загальні та спеціальні методи дослідження, зокрема: загальнонаукові та спеціальні методи дослідження – для забезпечення досягнення цієї мети; абстрактно-логічний та діалектичний методи аналізу – для обґрунтування теоретичних положень та висновків.
Актуальність матеріалу, викладеного у науковій статті, обумовлена потребою реалізації інноваційних підходів до професійної підготовки здобувачів другого магістерського рівня. Здійснено збір та узагальнення емпіричного матеріалу, що стосується якості тренінгового методу навчання, рівня викладачів та побажання здобувачів другого магістерського рівня щодо покращення тренінгової форми навчання в Чортківському навчально-науковому інституті підприємництва і бізнесу. За допомогою анкетування виявлено комплекс заходів для проведення результативного тренінгу у фаховій підготовці здобувачів другого магістерського рівня. Запропоновано дирекції інституту здійснити апробацію (перевірку на практиці) методів, які розробили та запропонували автори статті, для результативного проведення тренінгу у фаховій підготовці здобувачів другого магістерського рівня. Зосереджено увагу на ефективності використання тренінгових технологій навчання, які передбачають налагодження конструктивної взаємодії в освітньому процесі та спрямовані на формування компетентного фахівця (здобувача другого магістерського рівня), здатного успішно вирішувати професійні завдання. Зроблено висновок щодо доцільності використання тренінгів у фаховій підготовці здобувачів другого магістерського рівня з метою формування їхньої готовності до взаємодії у професійній діяльності.
Посилання
Лалак Н. В. Інтерактивна модель навчання студентів: проблеми та перспективи. Науковий вісник Ужгородського національного університету: Серія: Педагогіка. Соціальна робота. 2017. № 1(27). Вип. 20. С. 69–70.
Сидор Г. В., Буячок Д. В. Напрями удосконалення проведення тренінгу у фаховій підготовці здобувачів другого магістерського рівня. Управління проектами: проектний підхід в сучасному менеджменті : матер. ХIІ Міжнар. наук.-практ. конф. фахівців, магістрантів, аспірантів та науковців (м. Одеса, 21–22 жовт. 2021 р.). Одеса : ОДАБА, 2021. С. 41–47.
Сидор Г. В., Вербіцька І. І., Савків У. С. Впровадження зарубіжного досвіду фінансування загальної середньої освіти. Міжнародний науковий журнал «Економічний дискурс». 2020. № 4. С. 97–103.
Сидор Г. В., Вербіцька І. І. Проблематика вдосконалення та ефективного управління фінансуванням освіти. Економічний розвиток держави, регіонів і підприємств: проблеми та перспективи : матер. IV Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. молодих учених (м. Львів, 28–29 квіт. 2021 р.). Львів, 2021. С. 151–152.
Шепелева Л. Н. Программы социально-психологических тренингов. СПб.: Питер, 2006. 160 с.
Popadynets, I., Andrusiv, U., Shtohryn, M & Galtsova, O. (2020). The effect of cooperation between universities and stakeholders: Evidence from Ukraine. International Journal of Data and Network Science, 4(2), 199–212. doi: 10.5267/j.ijdns.2020.1.001.
Simkiv, L., Shults, S., Lutskiv, O., & Andrusiv, U. (2021). Analysis of the Dynamics of Structural Processes in the Context of Ensuring Sustainable Development. European Journal of Sustainable Development, 10(1), 153–167. doi:10.14207/ejsd.2021.v10n1p153
Sydor H. V. Implementation of foreign experience of financing general secondary education. Science, research, development. 2020. №35 (Віalystok, 27–30 novemb. 2020). P. 27–30.
Svirko, S., Hordiienko, L., Trosteniuk, T., Andrusiv, U., Rudnychenko, S & Cherchata, A. (2021). Management accounting in state institutions of higher education as an element of the implementation mechanism of the sustainable development goals of Ukraine. Accounting, 7(6), 1425-1434
Popadinets, I., Andrusiv, U., Galtsova, O., Bahorka, M., Yurchenko N. (2021). Management of motivation of managers’ work at the enterprises of Ukraine: innovative aspects. Management Systems in Production Engineering, Volume 29, Issue 2, pp. 120-131
Zelinska, H., Andrusiv, U., Galtsova, O., Dmytrechenko, M. (2021). Management of Social Risks and their Impact on the Spheres of Human Life in the Conditions of Sustainable Development of Ukraine. PROBLEMY EKOROZWOJU, 16(2), 116-124.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Положення про авторські права
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство роботи та передають журналу право першої публікації на умовах ліцензії Creative CommonsCC BY-NC-SA (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/), яка дозволяє іншим редагувати, вносити зміни і брати за основу для своїх творів цей твір некомерційним чином, поки автори похідних творів вказують авторів як авторів оригіналу і ліцензують свої твори на тих самих умовах;
- Автори мають право самостійно укладати додаткові угоди щодо не ексклюзивного розповсюдження наукової роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі;
- Політика журналу передбачає можливість розміщення авторами рукопису в мережі Інтернет (наприклад, у електронних сховищах інформації або на веб-сайтах), оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на динаміці цитування опублікованої роботи.